Малко новини от Гугъл

НачалоБлогМалко новини от Гугъл

Сигурно сте забелязали, че от няколко дни Google показват малко лого в резултатите от търсене. По този начин на потребителя веднага става ясно от кой сайт идва информацията. Проверете дали сайтът ви има favicon. Така брандът ви ще получи допълнително доверие.

Такова лого от няколко години се показва в резултатите от търсене на Яндекс (Yandex). Разбира се модата Яндекс отшумя с редуциране на уебсайтовете за недвижими имоти до „работещи“.

Преди дни Google обявиха, че скоро ще може да се пазарува директно от резултатите от търсене. Ще се създаде специална секция с филтри, цени, лога и други екстри. В няколко новинарски сайта вече промотираха опцията. Не успяхме да я докараме на търсене. По всяка вероятност не е стигнала до нас. Очакваме с нетърпение. 

Предполага се, че по този начин Google отговарят на Amazon, които използват търсачката, за да привлекат потребителите на сайта си. Лошо няма. Това ще разшири възможностите за широк кръг потребители.

И още нещо, което притесни доста от агенциите за дигитален маркетинг. "Бисквитките" и Google Privacy Sandbox. Това е толкова стратегическа промяна, че по всяка вероятност не е замесена към дребните, дори не към агециите. Отново подозираме Амазон.