Офис Бургас

НачалоОфис Бургас

Започнахме с уеб дизайн в Бургас през 1999 г. Един екип от ентусиазиран млади хора се организира от само себе си. По всяка вероятност все още не знаехме какво е уеб дизайн. Виждахме, че на хоризонта се задава нещо ново и могъщо. Това нещо беще като огромна вълна на океан. Имаш 2 възможности - да скочиш на сърфа и да литнеш с нея напред, или тя да те повлече надолу.

Бяхме гимназисти и студенти в първите курсове на университите в България. Пробвахме всеки ден нови елементи, нови "врътки", учехме .... perl, html, и се увличахме все още по irc и дори знаехме какво е icq (I Seek You).

Тогава, когато все още не знаехме какъв ще е Y2000 ефектът, да говориш за уеб дизайн беше екзотика. Да обявиш публично, че това ще е твоята основна дейност в живота беше съвсем като научна фантастика.

Появи се, както предполагаме вече сте чули един сайт, който нарекохме Bourgas.Org. Зад него стоят имената на Тедо, Руслан, Искра, Гергана, Иво, Евгени, Даниела, Стоян. Сигурно пропускаме някого. Към момента, в който се пише този текст, всички те са професионалисти. Руслан, Искра и Гергана - перфектни ИТ. Иво - оказа се, че има невероятно умея в търговията. Стоян се впусна в няколко сложни комбинации от психология, маркетинг и дигитална трансформация. Не знаем къде е точно Даниела, но сигурно е добре. Евгени също претърпя метаморфози, и запази артистичния безпорядък. Теодор, дори стана министър и декан на Стопански факултет на СУ.

Ей това са малко разхвърляни спомени, Това обаче е началото на т.нар. Уеб дизайн в Бургас.