За способността на индивида да решава проблеми

НачалоБлогЗа способността на индивида да решава проблеми

За способността на индивида да решава проблеми Често ни задават въпроси, свързани с начина, по който избираме новите членове на нашия екип. Отговорът ни, че основните изисквания към един бъдещ специалист по уеб дизайн и програмиране, или консултант по трансформации са: лоялност и умения да решава проблеми, се посреща с недоумение. 

Вчера прочетохме едно интервю. в което HR консултант на Гугъл разказва за качествата, които се търсят в бъдещите служители на една от най-велики компании в ерата на дигитална трансформация.

Към момента в Google работят 114 000 служители. Ежегодно стотици хиляди специалисти кандидатстват за работа. Само няколко хиляди стигат до финала и получават работно място в Google.

В продължение на години Гъгул променя и усъвършенства начина, по който търси и избира своите служители. Това изисква анализ на огромен обем от информация, за да се наемат правилните хора на правилното място. Отговорът на въпроса за университетските дипломи е, че не се наблюдава корелация между удачните назначения и университета, от който идват служителите, както и средния успех. Наемат се служители от различни университети.

Освен това, Google се стремят да наемат хора от групи, които остават малко в страни от технологиите. Например дамите, наети като персонал, неангажиран пряко с технологии е нарастнал значително само за 1 година. Оказало се е, че екип от хора са различни специалности и произход работи по-добре.

Общите когнитивни способности са изключително важни – това е способността на индивида да решава проблеми. Много по-важни са въпросите, които кандидатът задава, когато търси решение – неговият подход. Отговорите на странни въпроси – „тийзъри“ е далеч по-маловажно.

Способността да учите нови неща и способността ви да действате на ход, да правите връзка между различен тип информация и дори да са оскъдни остатъци.
Уменията и опитът в конкретната област са само предимство.
„What we are looking for is, do you have emergent leadership“

С това приключваме преразказа и ви препоръчваме да прочетете цялата статия:

https://www.straitstimes.com/singapore/education/so-you-want-to-work-at-google