Когато обичаш децата

НачалоБлогКогато обичаш децата

Когато обичаш децата Математиката е Царицата на всички науки. С този постулат започва обучението на децата в средата на миналия век. Нека с този постулат започва тяхното обучение и сега. За една детска главица е трудно да осъзнае защо е Царица, и защо ако е Царица е точно Математика.

На шега възрастните си припомняме за „Кобрата идва“ и страхопочитанието, което изпитваме и досега от Първата придворна дама, или Първия рицар на Математиката – учителите по този предмет. Разбира се, вече не подлагаме на съмнение за мястото на предмета. Ядосваме се на деца и внуци за неглежирането и подценяването. И мислим с благодарност за тези, които ни въвеждаха с огромно търпение в едно Царство, което сме познавали. Математиката е съвкупност от знания, които неподозирано носим по рождение и просто нечия благородна ръка трябва да освободи от тънкия покриващ ги воал.

Роси Колева, е една от тези невероятни жени, които са в състояние да освободят съзнанието на децата и да ги накарат да летят. Да разкрият връзката между абстрактните понятия и форми, и да те накарат да се плеснеш по челото: Ами да! То наистина е така!

Роси е един от най-титулованите преподаватели по математика за малчугани. Ще кажем в Бургас, мислете – по всяка вероятност поне България. Често се радваме на успехите на децата от Математическа гимназия в нашия град, поздравяваме ги, награждаваме ги. Голяма част от тези страхотни състезатели са прегърнали Царицата именно в класовете на Роси Колева в Базовото училище (НБУ). Родители правят пътека, за да запишат наследниците си в класовете на любимата учителка от времето на своите първи 10 години.

Роси изглежда блестящо – вечната дама, която освен като педагог и методист е и пример за естетика. Усмихната, обичаща.

Обич към това, което правим, и обич към тези, за които го правим – това е!


Галерия

Роси Колева
Роси Колева
Роси Колева