Хамлет vs Хамлет

НачалоБлогХамлет vs Хамлет

Хамлет vs Хамлет Илюзията, че Един уеб сайт стига, за да стане човек много богат и да си лежи на плаж на Сейшелите, а сайтът да му носи много пари, е в миналото.

Наивниците, които живееха с тази мисъл изчезнаха от хоризонта около 2 години след Голямата Ипотечна криза.

Останалите разбраха, че уеб сайт не е просто няколко гигабайта някъде и едно име за 15 долара. Виртуалният проект е всъщност реален в едно паралелно измерение. Ключовата дума е Виртуален. Тя възникна някъде в края на 70-те, реално се приложи между 80 и 85, и оттогава за просветените звучи по един единствен начин: динамична преадресация.

Изграждането на виртуален уеб проект изисква онази инвестиция, която и този, на пренаситеното пространство, в което живеем. Инвестицията обаче е във време, а не в тухли и кереч. Времето е скъп ресурс при изграждане на уеб проект, и това със сигурност не е времето на Комшийчето.

Един от най-често провежданите диалози с клиенти в офиса е този, как да задвижат и развият своя уеб базиран бизнес. Разбира се с промотиране и със стабилно заемане на позиции. Две са стратегиите: при необходимост от бърз ефект за кратко време - платени реклами в търсещи сървъри и социални мрежи. Тук от изключителна важност е много адекватното таргетиране: насочване на рекламата към Нашите хора, при това на Нашето място.

Разбира се, да продадеш Вила за 3 милиона в социална мрежа, или в търсачка е толкова абсурдно, колкото и да се появиш на изложение на автомобили за 10 милиона с брощура за антифриз.

Т.е. платените кампании се преценяват и формират от специалисти, които имат нужда от дотатъчно време да ги насочат така, че Вие да спечелите. И не се скъпете да им платите за това.

Платените реклами в Гугъл и на други закътани места са за промоции, за събитие, за ДниНаНещо си или за да покажете на света, че пускате нов продукт. Ефектът на достъгане на информацията до много хора ще е налице в рамките на часове.

Разбира се, ако търсите дългосрочен ефект, истината е да се появите трайно на първи позиции в органичните търсения в сървъри като Гугъл, или да създадете здрава, лоялна фенска маса в някоя социална мрежа.